У Бердянську вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

По матеріалам пресс-службы исполкома
16.12.2019 · 11:53 · переглядів - 333

Щороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка стала справжньою національною трагедією світового рівня. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

У Бердянську вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили світ від радіаційного лиха та віддали своє життя і здоров’я у боротьбі з невидимим ворогом – радіоактивним випромінюванням.

14 грудня біля пам'ятного знаку «Чорнобиль» відбулося традиційне покладання квітів та шанування бердянських ліквідаторів. У заході взяли участь секретар міської ради Олексій Холод, депутати міської ради, члени Бердянської міської громадської організації „Союз Чорнобиль”, представники ДСНС та мешканці міста.

У цей день у бібліотеці №5 також відбулася зустріч представників міської влади та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Секретар міської ради Олексій Холод та депутат міської ради Володимир Безверхий подякували бердянцям-ліквідаторам за їх подвиг, а також вручили ряд нагород.

За активну громадську діяльність, сумлінну працю на благо міста Бердянськ та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС орденом Запорізької обласної ради "За заслуги перед Запорізьким краєм" І ступеню нагороджено учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, голову Бердянської міської громадської організації „Союз Чорнобиль” Тетяну Коваленко та члена Бердянської міської громадської організації „Союз Чорнобиль” Юрія Лаєра.

Почесну грамоту Запорізької обласної ради отримав учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, член Бердянської міської ГО „Союз Чорнобиль” Володимир Вєнцев.

Почесною грамотою міського голови відзначені учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члени ГО „Союз Чорнобиль” Олександр Харченко та Герман Іотов.

Грамоту міського голови отримали учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члени ГО „Союз Чорнобиль” Віктор Пархоменко та Валерій Байдала.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 13 травень, понеділок 2024
11 травень, субота 2024
10 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок