Бердянських дітей з ТОТ посилають в табори чувашії, а їх однолітки з вільної території відпочивають в Австрії, Угорщині та Італії

Бердянськ 24
13.09.2023 · 11:40 · переглядів - 6665

Як то кажуть, відчуйте різницю: одним Альпи та умовна Сардинія, іншим – фактичні Чебоксари

Бердянських дітей з ТОТ посилають в табори чувашії, а їх однолітки з вільної території відпочивають в Австрії, Угорщині та Італії

Впродовж всього літа z-пабліки розривалися новинами про те, яка файна окупаційна влада Бердянська. Адже вона організувала для всіх бажаючих діточок незабутній відпочинок в чувашії.

В той же час бердянським школярам, які виїхали на підконтрольну Україні територію, наша влада забезпечила канікули в Закарпатті, Австрії, Угорщині, а наступна група відправляється в Італію.

Розуміємо, наскільки ця тема має багато умовностей і тонкощів. Особливо, враховуючи, що вона стосується дітей. Але пройти повз неї не вийде.

  1. Не малеча робить вибір де їй знаходитись зараз, під час війни. Це вирішують їх батьки. Але як би у кожної дитини спитали, де б їй хотілося побувати: у Відні, Мілані чи у Чебоксарах?
    Ви знаєте ці відповіді. Більше того: ці відповіді знають і їх батьки, які б скрєпними вони не були. Навіть екземпляри, які «росія – братскій народ», «Бердянск тєпєрь свободний», в шапці-ушанці з зіркою та балалайкою під мишкою… І самі б вони за можливості поїхали б подивитись та комфортну та цивілізовану Європу, а не російську глушину. Це стовідсотково.

  2. Так, безкоштовне турне для наших дітей – наслідок війни. Відверто, не чули ми про такі дармові круїзи до повномасштабного вторгнення росії. Але відкриємо секрет: і в росії безкоштовного дитячого відпочинку немає. Для окупованих території – це разові акції для того аби банально купити лояльність людей, чиє стале життя окупанти розтрощили під гаслами «освобождєнія». А заходити через дітей – це так низько, але часто так ефективно. В майбутньому варіант з дитячим відпочинком залишиться. Але вже за гроші. Не вірите – можете попитати в людей з територій, які росіяни «освободілі» трохи раніше.

  3. Діти виростуть, стануть дорослими, але якщо вони за якихось причин залишаться на просторах московської імперії – то і їх географія можливих подорожей обмежуватиметься умовною чувашією. Так, прославлені російські курорти і відпочинок в дружніх країнах, якщо такі ще залишаться, будуть також відкритими. Ну, тіпа, вік-енду в Могильові чи незабутньої подорожі в братську КНДР. Але на щось більш вишукане і цікаве сподіватися буде важко.

Ні в кому разі навіть на фоні війни не варто ідеалізувати колишнє життя в Україні. Але ми були, є і обовя’зково будемо вільними. Відкритими для цивілізованого світу з усіма його можливостями. І від кожного особисто залежить: наскільки він цими варіантами здатен скористатися. Реалізуватись персонально, покращити Україну чи знайти себе в будь-якій локації на карті світу.

Але найбільше на це заслуговують діти. В тому числі бердянські, які зараз вимушено знаходяться на території, окупованій росіянами. У них має бути вибір і майбутнє. І це майбутнє не повинно обмежуватись глобальною російською «чувашією».




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок