Блогер, який після втечі з України закликав чоловіків ховатися від призову, отримав підозру

По матеріалам СБУ
22.11.2023 · 12:19 · переглядів - 759

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру блогеру Мирославу Олешко, який втік за кордон під час повномасштабної війни. Опісля він закликав чоловіків ухилятися від мобілізації

Блогер, який після втечі з України закликав чоловіків ховатися від призову, отримав підозру

За матеріалами справи, він незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ.

Встановлено, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК, у серпні 2023 року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.

Так, у квітні 2022 року Олешко пройшов медогляд в Тернопільському ОМТЦК та СП, а 27 квітня отримав довідку ВЛК про придатність до військової служби.

За інформацією правоохоронців, Олешко виїхав з України 28 серпня 2023 року через пункт пропуску "Старокозаче" (Одеська область), використавши при цьому тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії славнозвісного Приморського РТЦК та СП міста Одеси.

Перебуваючи за кордоном, він систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

Наразі Олешку заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань);
  • ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа).

Санкції статей передбачають до 8 років тюрми.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок