Створено відділ деокупації Бердянська

По матеріалам РДА
11.04.2023 · 18:57 · переглядів - 4261

Бердянська РДА першою в Запорізькій області створила відділ деокупації та відбудови: плани, цілі й завдання.

Створено відділ деокупації Бердянська

Відповідно до завдань, які були поставлені Запорізькою обласною державною адміністрацією, Бердянська РДА спрацювала на випередження.

Так, 01.03.23 в Бердянській районній державній адміністрації було створено перший в області відділ деокупації та відбудови та призначено начальника даного підрозділу, який має багаторічний досвід роботи з міжнародними організаціями. Адже ми розуміємо, що для відбудови території не обійтися без залучення міжнародних партнерів та донорів!

Основними завданнями відділу є розроблення Плану комплексного відновлення територій Бердянського району та курування процесу відбудови після деокупації.
На сьогодні Бердянською районною державною адміністрацією проведено наступний обсяг робіт:

  1. За нетривалий час вже розроблено проєкт візії відбудови територій Бердянського району, який взято за основу керівниками інших районів Запорізької області. А також визначено кадровий резерв для оперативного призначення на керівні посади об’єктів критичної інфраструктури територіальних громад Бердянського району.
  2. Сформовано пул спеціалістів усіх необхідних напрямків для робочої групи з розроблення програми комплексного відновлення району (за наслідками деокупації після збройної агресії російської федерації).
  3. Підготовлено три глобальні проєктні ініціативи у сфері соціально-економічного розвитку, інфраструктури, курортної галузі (вони відповідають 17 Цілям сталого розвитку).

Так, реалізація даних ініціатив дозволить не тільки створити всі необхідні умови для повернення мешканців до Бердянського району, а й забезпечити їх житлом та робочими місцями!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок