В Бердянську поступово змінюється склад населення

Бердянськ 24
15.09.2023 · 08:44 · переглядів - 4912

Демографічна ситуація в місті та районі динамічно змінюється. З початком війни частина корінного населення виїхала - на їх місце поступово заїжджають вихідці з росії

В Бердянську поступово змінюється склад населення

Окупанти та їх посібники з числа колаборантів відшукують по місту вільне житло

Голови ОСББ, які пішли на співпрацю з ворогом, активно допомагають окупантам визначити "вільне" житло. Створюються своєрідні комісії, які влаштовують поквартирні обходи. Схема така: якщо після декількох візитів "комісії" двері ніхто не відчинив, оприлюднюється оголошення з необхідністю підтвердити право власності на нерухомість впродовж визначеного терміну (від декількох тижнів до місяця). В разі, якщо власники не з'являються, майно вважається "безхозним" і конфіскується. В подальшому окупантська адміністрація може передати помешкання для потреб "ново прибулих мешканців".

Трудова міграція

В окремих регіонах росії поширюються оголошення з пропозицією роботи на тимчасово окупованих територіях України. Заробітна платня пропонується значно вищою, ніж середній показник по рф (від 60 до 180 тис рублів). Робота пропонується у сфері будівництва, сільського господарства, шукають водіїв та вантажників.

Міграція родин військовослужбовців рф

Мешканці Бердянського району дедалі частіше фіксують жінок і дітей неслов'янської зовнішності на вулицях тимчасово окупованих населених пунктів. Зі свідчень очевидців це сім'ї військових рф, які проходять службу на ТОТ України. Ці явища зустрічаються дедалі частіше.

Сукупність вищенаведених факторів спільно з масовим виїздом працездатного корінного населення міста з початком бойових дій поступово призводять до зміни складу населення на тимчасово окупованих територіях. Переїзди сімей військових, трудова міграція з росії набуває загрозливих масштабів і може змінити етнічний склад населення Бердянського району.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок