Топ 4 місця в Харкові для зимової прогулянки

Зимова пора це не час для пасивного відпочинку та нудьги біля телевізора. Вдягнувшись тепленько та вкутавшись в теплий шерстяний шарф, можна вирушити на прогулянку. Зимова пора в Харківських міських садах так і манить до себе.

Топ 4 місця в Харкові для зимової прогулянки

Один з найпопулярніших місць для відпочинку та прогулянки в Харкові є Центральний парк культури та відпочинку імені М.Горького. Він являється найбільшим парком міста Харків. Його площа понад 62 га. Він розбитий на тематичні зони для відпочинку як для дітлахів, так і для дорослих. А зимовий час тут проходять безліч новорічних свят, які тривають до кінця січня. Парк М.Горького взимку прикрашають дуже гарно та яскраво. Ставляться багато святкових фотозон, ростових ляльок та презентують безліч вистав. В центрі стоїть новорічна ялинка, резиденція діда Мороза та працює новорічний ярмарок.

Ще один з не менш великих та значних місць міста Харків є парк Шевченка.
Починається він с монумента письменнику Шевченко, в честь якого його назвали. Прогулюючись довгими алеями, можна відпочити на облаштованих лавочках, та насолодитись красою старовинних дерев. Вдовж всієї алеї огороджені та знаходяться під наглядом старі дерева. Деякі з них занесені до Червоної книги України. Він облаштований альтанками, скульптурами, фонтанами, водоспадами. Та найбільше приваблює відвідувачів музичні мавпочки. Там завжди збирається купа дітлахів та дорослих і спостерігають за яскравою грою кумедних скульптур. Парк Шевченка призначений для спокійного відпочинку. Тому тут можна насолодитись тишею та відсутністю метушні в короткий зимовий день.
Для сімейної зимової прогулянки чи романтичної, радимо відвідати Харківський гідропарк.
Гідропарк розташований в одному з найстаріших районів Харкова - Журавлівці. Журавлівка тягнеться вздовж правого берега Харківської річки, між Нагірним районом і Салтівкою. Це одне з небагатьох місць в місті Харків, де можливо прогулятись в сосновому лісі, подихати свіжим повітрям, влаштувати пікнік чи просто насолодитись тишею в метушномі місті. Як таких розваг тут не має , але взимку це чудове місце для катання на санчатах, гри в сніжки.

І звісно, свою увагу привертає новий парк в місті Харків - Фентезі - парк біля ПК “Металіст”
Це одна у своїй подобі креативна локація, яка вперше відкрилась в місті Харків. Парк є першим парком - виставкою та оснащений безліччю освітлення. Облаштували парк казковими інсталяціями, які ввечері оживають безліччю світловими шоу. Парк розбитий на зони, які мають свої світлові ефекти. Деякі локації мають також і звукові доповнення. На території парка -Фентезі грає музика, за допомогою якої переносить вас дійсно в казку. Зараз тут дуже багато відвідувачів. Це спричинює невеликі затори при вході. Тому,якщо ви плануєте відвідати казковий парк, то приїжджайте о 16.00 годині) Вдень парк фентезі також має свій шарм та казковість і вабить безліч туристів.

Також в місті Харків є ще багато цікавих місць для відпочинку, які заслуговують на свою помітність та відвідування. Дільш детальну інформацію про Харківські парки ві можете знайти тут

Але зимова пора року не є приводом відкладати прогулянки. Адже ця пора року вносить свою красу в міські парки та сквери. Саме головне це настрій, з яким відпочиваючі прогулюються містом!



На початок