Україна отримає спеціальний статус у НАТО і статус країни-союзника США?

Бердянськ 24
03.09.2014 · 13:40 · переглядів - 555

Україна сподівається на саміті НАТО в Уельсі 4-5 вересня отримати статус спеціального партнера Альянсу, а також отримати статус ключового союзника США. Про це сьогодні 3 вересня заявив на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Україна отримає спеціальний статус у НАТО і статус країни-союзника США?

«Перед самітом НАТО хотів би окремо відзначити, що наша ціль – отримати спеціальний статус між Україною і НАТО. Вважаємо, що НАТО повинне надати Україні спеціальний статус особливого партнера номер один. Сполучені Штати Америки, сподіваємося, нададуть Україні статус ключового союзника США», – сказав Яценюк.

За його словами, правильним рішенням було б рішення про прийняття України у члени НАТО. 

Яценюк нагадав, що уряд схвалив законопроект про скасування позаблокового статусу України. «І цей закон має бути негайно прийнятий парламентом. Ми також підготували проект закону про застосування санкцій, ми його прийняли в парламенті. Зараз необхідне підписання закону і прийняття санкцій проти Російської Федерації», – заявив голова уряду.

Він додав, що це також передбачає подання нових позовів до Росії як держави-агресора з відшкодуванням усієї шкоди, яку Росія нанесла Українській державі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок