Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вручив атрибути Почесного громадянина міста Бердянськ Герою України Валерію Чибінєєву

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
21.02.2022 · 13:07 · переглядів - 2866

Наприкінці квітня 2021 року депутати Бердянської міської ради, враховуючи вагомий внесок у обороноздатність України та в знак великої шани і поваги, одноголосно підтримали рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бердянськ» бердянцю Герою України Валерію Вікторовичу Чибінєєву


З перших днів російської агресії на Сході України і до сьогоднішнього дня майор Валерій Чибінєєв на захисті територіальної цілісності та незалежності Батьківщини. Тому на прохання керівництва міста та депутатського корпусу атрибути Почесного громадянина міста Бердянськ Валерію Чибінєєву 18 лютого вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Чибінєєв Валерій Вікторович народився 3 березня 1988 року у м. Бердянську. Рано втратив батьків, виховувався у Бердянській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів. Після закінчення 9 класів, вступив до Запорізького військового ліцею «Захисник», а згодом - в Одеську академію сухопутних військ.

У 2010 році у званні лейтенанта увійшов до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. З перших днів російської агресії на Сході України Валерій Чибінєєв став на захист територіальної цілісності та незалежності Батьківщини. У складі 1 аеромобільно-десантного батальону брав участь у визволенні Красного Лиману Донецької області. Під час ведення бойових дій у районі селища Бірюкове Луганської області в червні 2014 року підрозділ, очолюваний капітаном Чибінєєвим, знищив диверсійно-розвідувальну групу противника та взяв у полон двох військових терористичних формувань. Поблизу селища Ізваріне Луганської області у липні того ж року, разом із своїми побратимами витягнув із підбитого танка трьох військовослужбовців. У січні 2015 року обороняв Донецький аеропорт поблизу злітної смуги летовища.

Під час виконання бойового завдання на спостережному посту поблизу м. Авдіївка у липні 2016 року, в ході успішно проведених операцій під його керівництвом було знищено живу силу розрахунків кулеметів і гранатометів та одного снайпера. Загалом 12 підтверджених цілей. Наприкінці цього ж місяця, внаслідок обстрілу позицій артилерією терористів, отримав поранення, але продовжував керувати підрозділом, що дозволило утримати позиції, незважаючи на численні атаки терористів та обстріли території ворожою артилерією.

За мужність, героїзм і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі Указом Президента України №348/2016 від 23 серпня 2016 року командиру роти снайперів 79 окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ Чибінєєву Валерію Вікторовичу було присвоєно Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок