Верховна Рада підвищила безмитний ліміт на посилки із закордонних інтернет-магазинів

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
25.01.2022 · 15:36 · переглядів - 2119

Депутати Верховної Ради схвалили у другому читанні зміни до Податкового кодексу, якими підвищується зі 100 євро до 150 євро ліміт на безмитну доставку міжнародних посилок

Верховна Рада підвищила безмитний ліміт на посилки із закордонних інтернет-магазинів

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

У випадку, коли вартість товарів у посилці перевищує 150 євро (але щонайбільше 1000 євро), одержувачу потрібно сплатити 10% ввізного мита та ПДВ, а базою для сплати буде сума різниці між вартістю посилки та лімітом розміром 150 євро, йдеться у пояснювальній записці до документа.

Також зазначено, що колишній ліміт розміром 100 євро "призвів до стрімкого скорочення імпортних відправлень до України, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників та активізації "сірих" схем ввезення товарів через кордон".

Зниження безмитного ліміту призвело до тривалішої обробки міжнародних поштових відправлень. Тому пропозицію підняти ліміт вартості міжнародних посилок підтримали оператори поштового зв'язку та експрес-перевізники, зазначає ВВС.

За час пандемії та карантинів, пов'язаних із поширенням коронавірусу, звички покупців-українців змінилися, і частка купівлі онлайн, зокрема й з-за кордону, суттєво зросла.

Тэги: рада


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок