Вранці мешканці Гостомелю, Ірпіня і Бучі чули вибухи, прилетіло у Вишгород

По матеріалам Фокус
28.07.2022 · 09:11 · переглядів - 3512

28 липня 20 ракет з території Білорусі: окупанти обстріляли Київщину та Чернігівщину

Вранці мешканці Гостомелю, Ірпіня і Бучі чули вибухи, прилетіло у Вишгород

Вранці російські террористичні війська завдали удару по одній із громад Вишгородського району, інформація про жертви ще уточнюється. Іншою метою ворога вкотре стала Чернігівська область.

Сьогодні вранці, у проміжку між 5.20 та 6.30 годинами, і російські террористичні війська випустили понад 20 ракет з території Білорусі. Про це повідомляє оперативне командування "Північ" із посиланням на білоруські джерела.

Після цього по всій території країни було оголошено повітряну тривогу.

Удар по Чернігівській області

За інформацією військових, дев'ять ракет прилетіли на територію Гончарівської громади на Чернігівщині. Вони впали у лісовий масив. Як уточнюється, в області також спрацювала система ППО.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус підтвердив приліт на територію селища Гончарівське. Однак жодних деталей публікувати не став, інформації про жертви поки що теж немає.

Удар по Київській області

Про ранкові вибухи у регіоні спочатку написали українські паблики. Так, у Telegram-каналі "Труха Україна" про приліт ракет повідомили ще о п'ятій ранку. Тоді ж з'явилися перші фотографії клубів диму внаслідок обстрілу.

Пізніше офіційну інформацію надав голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Він, у свою чергу, розповів про прильоти до району Вишгороду.

"Сьогодні вранці ворог завдав ракетного удару по одній з громад району Вишгороду", - написав він.

Глава ОВА уточнив, що обстріляно об'єкт інфраструктури, а інформація про жертв уточнюється. На місці прильоту працюють екстрені служби.

Обстріл Харкова

Про черговий обстріл Харкова проінформував мер міста Ігор Терехов. За його словами, ворог завдав ударів уночі, після опівночі.

"Один ближчий до центру, другий в одному з прилеглих до нього районів. Знову ракети С-300", – прокоментував міський голова.

Внаслідок ударів у місті почалися пожежі, але їх швидко вдалося загасити. Інформації про жертв поки не надходило.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок