Жертву домашнього насилля поліція звинуватила у хибному виклику правоохоронців

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.02.2022 · 17:45 · переглядів - 2285

Адміністративний протокол про хибний виклик поліції розглянула адміністративна комісія мерії. Проте, як встановили в ході засідання, відповідачка систематично потерпає від фізичного та економічного насилля з боку чоловіка


Місцева мешканка, педагог на засіданні адмінкомісії розповіла свою історію взаємовідносин з недбайливим чоловіком. Жінка систематично потерпає від нападів чоловіка, співмешканець намагається забирати заробітну платню потерпілої. Навіть є припис, який забороняє насильнику наближатись до жертви. Триває розлучний процес. Проте це не заважає чоловіку періодично вдиратись до оселі і нападати на дружину.

В один з черговий випадків агресії, жінка звернулась по допомогу до правоохоронців. Поліцейські, які прибули на місце виклику, лише розвели руками і заявили, що не можуть вплинути на чоловіка. Натомість запропонували постраждалій разом з неповнолітньою дитиною переїхати в притулок. Після відмови на жінку склали адміністративний протокол за хибний виклик поліції.

Варто відзначити, що постраждала мешкає в будівлі своїх родичів. Прописана за цією адресою, на відміну від чоловіка, тому не розуміє, чому вона має залишати свій дім?

Заслухавши розповідь відповідачки, члени адміністративної комісії одноголосно проголосували за закриття справи і пообіцяли направити листа до керівництва Бердянського відділу нацполіції з ініціативою провести службове розслідування з приводу дій правоохоронців, які замість дієвої допомоги жертві домашнього насилля склали на неї адміністративний протокол.

Сама жінка вже звернулась за консультаціями до центру надання безоплатної правової допомоги та залишила скаргу на гарячій лінії нацполіції.




Останні новини Бердянська
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок