Рекомендації для догляду за худобою влітку

Характер вигодовування та збалансований раціон безпосередньо має вплив на швидке формування маси та якість м’яса та жирового прошарку

Рекомендації для догляду за худобою влітку

Поступовий перехід на пасовищне утримання худоби не тільки сприятливий для стану здоров’я тварин, а й покращить ефективність розведення як такого. Разом з тим, навіть комфортне розташування пасовищ не знижує цінність преміксів для свійських тварин, які пропонує інтернет магазин https://avamarket.com.ua/. Разом з тим, з приходом тепла варто пам’ятати базові рекомендації стосовно догляду за худобою влітку.

За умови достатнього забезпечення пасовищами за умови формування зеленої маси висотою від 10 см доцільно переходити на пасовищне утримання. Місця вигулу не повинні буди надто віддаленими від ферми. Інакше тваринам доведеться витрачати багато енергії на переміщення. На початку вигону на пасовище необхідно обробити копита та попередити наявність хвороби.

кормит козленка с бутылочки

Переходити на пасовищне утримання варто поступово: протягом 10-14 діб.

До того для ліпшого зволікання рекомендують додавати в раціон грубі корми, що дозволить швидше адаптуватися травневій системі. Край потрібно забезпечити регулярний доступ худобі до свіжої води. При тому в період літньої спеки потреба тварин зростає майже вдвічі: до 120 л на добу. Необхідно забезпечити наявність навісів, поїлок та спеціальних майданчиків в літніх загонах.

Окрім води не слід применшувати значення відповідного мінерального травлення. Зокрема, одній тварині необхідно надати до 150 гр солі із включенням важливих мінеральних сполук цинку, калію, марганцю тощо.

маленькая овечка

Особливе значення у літній період займає аналіз кормів, яких отримує тварина.

Дослідження складу доступних кормових рослин проводять тричі на сезон. Варто відмітити, що не дивлячись на повну перевагу зеленої маси, частка якої у раціоні при пасовищному утриманні досягає 80%, останні не здатна забезпечити повну потребу тварин у фосфорі та рідкоземельних мікроелементах. Більш того, навіть повну потребу у клітковині пасовище в певний період розвитку рослин не здатне задовільнити. Разом з тим, раціон тварин складається з урахуванням планованої продуктивності тварин, їх статево-вікових особливостей та потреб у енергії та поживних елементах. Саме тому навіть у періоди літнього утримання важливо забезпечити своєчасне надходження якісних кормових добавок від надійного виробника.



На початок