Наскільки ефективно застосування прицілу нічного бачення на полюванні

Полювання — це давнє заняття, яке з часом стало не просто способом добування їжі, але і спортом, хобі, а для багатьох — і мистецтвом. Часи змінюються, і разом із ними розвивається й мисливське обладнання.

Наскільки ефективно застосування прицілу нічного бачення на полюванні

Одним з найбільш значущих нововведень у сфері полювання стали приціли нічного бачення. Ці пристрої революціонізували уявлення про те, як і коли можна полювати, надаючи мисливцям можливість бачити тварин в умовах практично повної темряви.

З застосуванням прицілів нічного бачення мисливці отримали перевагу, раніше недоступну — можливість спостерігати за дикою природою в її найбільш активний час, вночі. Це не тільки розширило можливості для видобутку, але і дозволило більш глибоко зрозуміти природу і поведінку тварин. У той час як день перетворюється на ніч, і більшість з нас готується до сну, природа оживає, і з прицілами нічного бачення мисливець може стати свідком цього дивного світу та продовжити своє улюблене дійство.

Що пропонує український ринок нічний мисливської оптики в 2023 році?

Тільки за останній рік кількість продавців нічний оптики в нашій країні збільшилася в кілька разів. І це не дивно. Враховуючи непросте становище в країні, поставками продукції подвійного призначення займаються тепер багато хто, у кого є хоч невеликі можливості. При купівлі прицілів нічного бачення для цивільного застосування перевагу слід віддавати перевіреним компаніям, які знаходяться на цьому ринку давно і мають тісні зв'язки з виробниками. Одним з ресурсів є київський магазин Opticstore.com.ua, який має статус офіційного дилера світових виробників тепловізійної і нічний оптики. Надійний приціл нічного бачення купити в Оптік Стор можна з повною гарантією від виробника. Також керівництво заявляє і про рекомендованих до роздробі цінами, що встановлюються компаніями-виробниками. Для клієнтів є хороший асортимент, де представлено безліч моделей для будь-якого типу полювань. Компанія працює по всій Україні, поставляючи приціли у будь-який населений пункт країни. Для замовників з Києва передбачена доставка кур'єром або самовивіз з офісу. Будь-які запитання можна поставити за телефоном +38(073)-798-19-87. При оптовому замовленні передбачена гнучка система знижок. В якості додаткової послуги можна замовити інтеграцію і повний цикл пристрілки придбаного прицілу нічного бачення на зброю замовника.

Що враховувати при виборі прицілу нічного бачення для полювання

Вибір мисливського прицілу нічного бачення — справа не тільки технічно складна, але і украй відповідальна. Від правильності цього вибору може залежати не тільки ефективність застосування зброї і власне результат всього заходу. Таким чином, при виборі прицілу слід уважно вивчити всі його характеристики, щоб забезпечити максимальну надійність і зручність в експлуатації.

приціл для полювання в ночі

Ключові характеристики прицілу нічного бачення:

  • Якість оптики. Забезпечує чіткість і яскравість зображення навіть при слабкому освітленні. 
  • Дальність дії. Визначає, наскільки далеко ви зможете помічати тварин за допомогою прицілу. 
  • Ступінь захисту від вологи і пилу. Важливо, щоб ваш приціл нічного бачення був надійно захищений від атмосферних опадів і міг працювати в умовах високої вологості. 
  • Час автономної роботи. Тривалість роботи від вбудованого акумулятора або батарей в цьому випадку є одним із визначальних факторів. Вибирайте пристрої з потужними змінними акумуляторами. 
  • Стійкість до ударів. Нічний приціл для полювання повинен витримувати інтенсивні механічні навантаження. Обмеження на дульну енергію пострілу вибирайте мінімум 6 кДж. 
  • Вага і габарити. Чим менше вага і розмір нічної оптики, тим зручніше приціл в експлуатації. 
  • Функціонал. Наявність додаткових режимів роботи, таких як денний або можливість запису відео розширять можливості стрілка. Всі свої пригоди і точні постріли з трофейним представникам тваринного світу можна зберегти на карту пам'яті і надати в якості реальних доказів своїм колегам мисливцям. 
  • Проста установка на зброю. Важливо, щоб приціл легко і надійно кріпиться до карабіну або гвинтівки. 

Підіб'ємо підсумки

Вибираючи мисливський приціл нічного бачення, необхідно приділяти увагу багатьом деталям, від якості оптики до стійкості до ударів. Правильний вибір гарантує не тільки ефективність, але і результативність вашого полювання. Сподіваємося, що представлені вище рекомендації допоможуть вам прийняти правильне рішення і ви підберете для себе надійний інструмент, який приведе вас до видобутку самого заповітного трофею.



На початок