Ламінований чи не ламінований: який ДСП вибрати?

ДСП – матеріал, який використовується для виготовлення меблів та у будівництві

Ламінований чи не ламінований: який ДСП вибрати?

У продажу він пропонується у великому асортименті, тому потрібно розібратися, як підібрати потрібний варіант. Асортимент плитних матеріалів та якість гарантуються, якщо знати секрети вибору. Якщо ви вирішили зробити ремонт, то, напевно, ви замислитеся про те, який варіант вибрати: ламінований чи не ламінований?

Не ламінований ДСП

Класичні плити, що використовуються для обробки поверхні, діляться на П-А і П-Б. Вони відрізняються за технічними властивостями. П-А більш щільні, мають міцність на вигин та стійкість до вологи. П-Б поступається цим показниками, але його перевагою є доступність. Кожен із матеріалів ділиться за сортами:

  • Перший – рівна поверхня;
  • Другий – поверхня з дефектами;

До окремої категорії відносять ВДСП. До нього додається парафін, тому плити використовуються для обробки приміщень з високим показником вологості.

Ламіноване ДСП

Для виробництва меблів купується ламінована плита – матеріал, що має декоративне покриття. Під час покупки потрібно звертати увагу на:

  • Ламінування. Використання на поверхні плівки з високими експлуатаційними характеристиками. Покриття міцне та стійке до зносу;
  • Кешування. Покриття робиться за допомогою нанесення на матеріал суміші з паперу та смол. Плівка не прослужить так довго, як ламінат, тому плити підійдуть для виробів, на які не передбачається велике навантаження;

В інтернет-магазині https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dsp/ ви можете ознайомитись із широким вибором матеріалів.

Яку товщину вибрати?

ламинированный ДСП

Товщина матеріалу вибирається виходячи з цілей, для яких він використовуватиметься:

  • 8-10 мм – використовується для елементів, що не зазнають навантажень;
  • 18 мм – популярна модель, що використовується для виготовлення меблів;
  • 19-22 мм – потрібні для обшивки підлоги у будівництві;

Подумайте, на які навантаження має бути розрахований матеріал, і тоді проблем із вибором не виникне.

Відмінності якісного ДСП

Під час покупки слід звернути увагу на колір матеріалу. Усі плити повинні мати однаковий світлий відтінок. Якщо він темний, це говорить про використання великої кількості кори. Для параметрів міцності це не має значення, але приклеїти ламінат на поверхню не вдасться. Для визначення показника токсичності необхідно ознайомитися з документами на товар. Робіть покупки лише у перевірених магазинах, які можуть гарантувати якість продукції.

Як висновок можна говорити про те, що ламінований матеріал купується для виробництва меблів, а класичний – для будівництва. Визначте, для яких цілей вам потрібен матеріал, та які критерії він повинен мати. Для консультації з питань вибору, краще звернутися до спеціалістів.



На початок