Xiaomi 13T Pro — доступний флагман для творчості?

Xiaomi 13T Pro — доступний флагман для творчості?

Ви любите фотографувати та знімати відео на свій смартфон? Тоді напевно розглядаєте гаджет з просунутими можливостями створення контенту. Минулого місяця компанія Xiaomi представила новий фотофлагман — 13T Pro. Розбираємося в його системі камер і функціях для знімання. 

Основний сенсор

Головний модуль смартфона оснащений сенсором Sony IMX707 з величезною роздільною здатністю 50 Мп. Він отримав світлосилу f/1.9 і фокусну відстань 24 мм. Гігантський розмір матриці 1/1.28" у поєднанні з передовою технологією оптичної стабілізації дають змогу робити різкі та деталізовані знімки з високою роздільною здатністю як вдень, так і вночі. Завдяки великому сенсору і світлосилі камера відмінно справляється з нестачею освітлення, даючи змогу робити яскраві фото в умовах складного світла і недостатньої освітленості. Оглядачі відзначають, що основний сенсор не поступається в можливостях смартфонам Galaxy S23 Ultra та iPhone 15 Pro, хоча ціна на Xiaomi 13T Pro у півтора раза нижча за флагмани Samsung і Apple.

Телефото і ширококутна камера

Другий модуль — потужна телефото камера з роздільною здатністю 50 Мп, апертурою f/1.9 і 2x оптичним зумом. Вона дає можливість наближати далекі об'єкти без втрати рівня деталізації та створює природне боке в портретних сценаріях. Це ідеально для знімання людей, атмосферних вуличних фото та архітектури. Третій модуль — 12 Мп ультраширококутна камера з апертурою f/2.2 і робочим кутом огляду 123°. Це прекрасний варіант для знімання пейзажів, висотних будівель і створення панорам — жодна деталь не вислизне від об'єктива. Широкий кут дає змогу вмістити в кадр те, що не вийде на стандартній камері.

Просунуті технології для ідеальних кадрів

xiaomi

Смартфон підтримує професійне знімання у форматі RAW, що дає змогу гнучко опрацьовувати файли в Lightroom і Photoshop для створення творчих знімків. Формат зберігає максимум інформації для подальшої обробки. Є нічний режим з використанням ШІ для яскравих і чітких кадрів у непроглядній темряві. Також у Xiaomi 13T Pro використовується низка апаратних поліпшень, що поліпшують якість вхідного сигналу:

  1. система з 7 лінз допомагає позбутися оптичних аберацій;
  2. ІЧ-фільтр покращує передачу кольору;
  3. покриття лінз зменшує розсіяне світло.

Усе це в поєднанні з ШІ робить камери інтелектуальними.

Можливості фільмування

Xiaomi 13T Pro може записувати плавні ролики з роздільною здатністю 4K при 30 кадрах на секунду. Доступні режими сповільнене знімання 1080p зі 120 кадрами/с для уповільнених роликів. Під час запису активна оптична стабілізація, тому відео виходять без тряски. Xiaomi 13T Pro — відмінний вибір для творчих особистостей, які цінують якісне фотографування і просунуті можливості фільмування. Потужний набір камер у поєднанні з функціями ШІ та технологіями лінз дає змогу з легкістю створювати кадри та відео найвищого класу.



На початок