Огляд серій лептопів Asus: девайси для різних цілей і завдань

Огляд серій лептопів Asus: девайси для різних цілей і завдань

Asus — популярний виробник ноутбуків, у каталозі якого є моделі різних категорій та функціонального призначення. Усі вони характеризуються пристойною якістю збірки, тривалим терміном експлуатації і витривалістю акумулятора. Розглянемо детальніше низку лінійок бренду. 

ZenBook 14 

Лептопи цієї серії працюють під управлінням різних поколінь процесорів Intel Core та Ryzen. На борту доступно 16 гігабайт «оперативки». Вони оснащені твердотільним SSD-сховищем об'ємом 512 Гб. Ресурси «заліза» дають змогу справлятися з базовими робочими завданнями.

Використовуються 14-дюймові Full HD екрани, цей ноутбук Asus є легким і портативним. Гідний варіант для ділових поїздок та туристичних подорожей, на девайсі встановлено ОС Windows 64 Home. 

VivoBook 14

Ноутбуки середнього рівня з діагоналлю дисплея 14 дюймів для використання в офісі і вдома. Девайси із цієї серії працюють на базі чіпів Intel Core i5 та i7. Базова конфігурація оснащена накопичувачем SSD на 512 гігабайт і 8 Гб ОЗП формата DDR4. 

Оптимальний варіант для роботи з документами і відтворення мультимедіа контенту. Зручна 64-бітна операційна система Windows 11 Home з корисним софтом встановлена за замовчуванням. 

VivoBook Flip

Лінійка лептопів складаної конструкції «2 в 1» із витонченим дизайном і гідним часом автономної роботи. Оснащені центральними процесорами Intel Celeron, що забезпечують пристойну швидкість виконання операцій в офісних програмах. «Оперативка» на борту обмежується 4 гігабайтами, ємність фізичного сховища — 128 Гб.

TUF Gaming A15

Ігрові ноутбуки поміркованої вартості з 15,6-дюймовими екранами (роздільна здатність —1920 х 1080 пікселів) та достатньо потужними чіпсетами. У базовій версії доступно 16 Гб ОЗП, об'єм може бути збільшено до 32-х гігабайт. Щодо постійного накопичувача — доступно 512 Гб. Пристрій впорається з більшістю сучасних ігор на середніх налаштуваннях графіки.

TUF Gaming A15

ProArt Studiobook 16

Портативні ПК цієї серії використовуються професіоналами у сферах графічного дизайну та відеомонтажу. Є два варіанти оперативної пам'яті DDR4 — 16 і 32 гігабайти. Чіпсет Intel Core i9 забезпечує високий рівень продуктивності в графічних редакторах. 

Контрастний екран відрізняється точністю передачі кольорів. Ці ноутбуки є повноцінними робочими станціями, продаються без наперед встановленої ОС Windows.

ROG

Серія просунутих лептопів геймерського класу з 15,6-дюймовим Full HD IPS дисплеєм. Адаптивна частота оновлення — до 300 Гц, пікова яскравість — 300 ніт. Девайс працює на базі потужного й енергоефективного центрального чіпу Ryzen 9. Ігрову продуктивність забезпечує дискретний відеопроцесор NVIDIA GeForce. 

Об'єм «оперативки» DDR6 на борту 16 Гб (можна збільшити до 32 гігабайт), використовується 1-терабайтний накопичувач SSD із високою швидкістю запису/зчитування інформації. Ноутбуки працюють під управлінням операційної системи зі зручним інтерфейсом Microsoft Windows 11 Home.



На початок