Як купити недорогі і корисні для житла і офісу безперебійники

Як купити недорогі і корисні для житла і офісу безперебійники

Ефективна система безперебійного живлення для комп'ютера та інших чутливих до коливань електричної енергії пристроїв, є необхідною складовою якісного забезпечення електричною енергією. Такий підхід необхідний як для побутових пристроїв у житлі, так і для комп'ютерного обладнання в офісі. Для того, щоб мінімізувати витрати на облаштування такими пристроями квартири чи офісу, необхідні безперебійники, що є оптимальними за вартістю і користувацькими характеристиками. Великий вибір необхідних як для комерційного офісу, так і для приватного житла безперебійників, пропонує магазин Еlectro100. Спробуємо відповісти на найпоширеніші питання користувачів які хочуть поєднати як оптимальну вартість, так і корисність безперебійників в одному пристрої.

Найдешевший і надійний Off-line ДБЖ

Standby UPS чи ДБЖ, що працює в режимі офлайн є одним із найпопулярніших видів джерел безперебійного живлення. Принцип дії Off-line ДБЖ – використання зовнішньої електричної мережі і пропускання її через ДБЖ з мінімальною корекцією параметрів і перемикання на акумуляторне живлення в разі виявлення значного падіння напруги. Також датчики ДБЖ можуть спрацювати, якщо параметри струму є нестабільними і необхідно завершити роботу комп'ютера чи іншого обладнання з мінімальними ризиками на живленні з акумулятора.

Такі системи відрізняються від інших видів джерел безперебійного живлення:

  • оптимальною вартістю;
  • достатньою якістю регуляції електричного струму, що подається на пристрій;
  • оff-line ДБЖ вигідно застосовувати, якщо в квартирі чи офісі на вході в будинок є встановлений стабілізатор та релейний захист або інші додаткові види захисту споживачів від критичних навантажень.

Off-line ДБЖ зазвичай мають мінімальний знос акумулятора оскільки працюють безпосередньо від внутрішньої мережі без конвертації електричної енергії в пристрої. Якщо необхідно забезпечити струмом з мінімальними витратами і немає особливих вимог до електрозабезпечення, такі системи є вигідними і технічно оптимальними за характеристиками.

Де можна ще зекономити на ДБЖ і який його вид буде дешевший і надійний?

Є ще один різновид джерел безперебійного живлення які можна ефективно використовувати і водночас витрачати мінімум коштів. Це лінійно інтерактивні ДБЖ, що теж працюють за схемою очікування аварійної ситуації. Проста схема ДБЖ лінійно-інтерактивного виконання включає перетворюючі пристрої, акумулятор та систему контролю.

Офлайн джерела безперебійного живлення просто вимірюють поточні показники електричної енергії та перемикають на акумулятор в разі надходження сигналу від датчиків. Лінійно інтерактивні схеми додають також найпростіший варіант вирівнювання показників напруги або захисту споживача від короткого замикання. 

Лінійно-інтерактивні ДБЖ коштують дорожче, однак вони ефективніші у захисті і водночас мають помірну ціну порівняно з іншими варіантами.

 



На початок