Причини купити Samsung замість iPhone: у чому Андроїд смартфони кращі

Причини купити Samsung замість iPhone: у чому Андроїд смартфони кращі

Коли якоюсь річчю довго користуєшся, забуваєш про її переваги, і хочеться придбати щось нове і краще. Саме так відбувається зі смартфонами. Можливо тому, що смартфони на Android в Україні більше розповсюджені, багато хто бажає врешті перейти на iPhone та iOS. У рекламних статтях в інтернеті, та й взагалі, Айфони виставляють в найкращому світлі: це найсучасніші, найзручніші та найпотужніші смартфони, яким немає рівних. Але чи це справді так? І чому варто залишатися на Андроїді?

Порівняння Флагманів: Samsung Galaxy S24 проти iPhone 15

Вихід нової лінійки смартфонів Apple – це завжди гучна подія. Але й маркетинговий крок. Саме у такий спосіб виробник прагне привернути якомога більше уваги до своїх нових виробів. На тлі щорічних презентацій Apple поява нових смартфонів інших виробників, наприклад Samsung S24 Ultra, видається не настільки яскравою. Але якщо заплющити очі на рекламу та маркетинг, а оперувати лише голими цифрами та фактами, флагман Samsung S24 Ultra за багатьма показниками випереджає свого американського конкурента.

Характеристика

Samsung S24 Ultra

iPhone 15 Pro Max

Оперативна пам’ять

12 Гб

8 Гб

Роздільна здатність екрана

Quad HD+ (3120 х 1440)

2796 x 1290 (Super Retina XDR)

Щільність пікселів 

505 ppi

460 ppi

Основна камера

200+50+10+12 Мп

48+12+12 Мп

Акумулятор

5000 мА-годин

4422 мА-годин
 

А тепер, увага, ціна!

Купити Samsung Galaxy S24 Ultra в Україні можна за ціною від 57 999 гривень. Причому купите його без проблем в будь-якому інтернет-магазині чи салоні. Вартість iPhone 15 Pro Max складає від 63 499 до 83 499 гривень. До того ж, аби стати власником новинки від Apple, потрібно оформити попереднє замовлення і чекати, поки його привезуть з заводу в Китаї.

Звісно, менеджери Apple можуть багато розповісти про відмінності в оперативній пам’яті, або про камери. Втім майже всі експерти погоджуються, що iPhone 15 Pro Max – це крутий смартфон, але Samsung S24 Ultra ще крутіший.

samsung vs iphone

Причини, чому Android смартфони Samsung кращі за Айфон

Якщо ж говорити в загальному, навіть в Америці відчутна тенденція переходу на Android. Цей факт пояснюють наступними чинниками:

  1. Більший вибір – Айфони коштують дорого, тоді як Самсунг пропонує широкий ціновий діапазон від 100 до 2000 доларів;
  2. Простіша кастомізація – на смартфон Самсунг С24 встановите лаунчер під iPhone, а ось змінити головну сторінку на Айфон неможливо;
  3. Ширший доступ до застосунків – вантажте додатки з Google Play, Galaxy Store, навіть невідомих джерел. На Айфоні немає такої свободи;
  4. Кращий файл менеджмент – через вбудовані чи сторонні додатки файлових менеджерів можна простіше організовувати файли, як вам хочеться;
  5. Простіше вимикати фонові процеси – ви можете вимкнути майже все, окрім системних програм. На Айфон це неможливо;
  6. Більше можливостей для зберігання файлів на хмарних сервісах чи microSD;
  7. Краща взаємодія між пристроями різних виробників і на різних операційних системах.

Ці та багато інших факторів свідчать про те, що смартфони на Андроїді, а такі флагмани як Samsung Galaxy S24 Ultra й поготів, багато у чому випереджають розрекламовані iPhone від Apple. І якщо для вас є актуальним питання покупки нового смартфона, врахуйте усі викладену вище інформацію. Хоча остаточне слово завжди лишається за покупцем.



На початок