Дізналися, що буде з iPhone, якщо заряджати його неоригінальним ЗП і розповідаємо, як підібрати безпечний блок

Дізналися, що буде з iPhone, якщо заряджати його неоригінальним ЗП і розповідаємо, як підібрати безпечний блок

Уявіть, що ваш новенький iPhone 15 Pro Max, відразу починає плавитися та іскрити просто у вас в руках. І причина в економії на зарядному пристрої, що подає «неправильний» струм. Такі ситуації наводять на роздуми про те, яким чином найкраще заряджати свій дорогий гаджет, щоб уникнути неприємних інцидентів. Нумо розбиратися! 

Що буде, якщо заряджати iPhone потужнішим зарядником

Нещодавно в інтернеті з'явилася історія про те, як в одного користувача Reddit iPhone 15 Pro Max буквально стопився під час заряджання. Причиною стало використання неякісного кабелю та адаптера живлення, куплених на Amazon. У результаті температура настільки зросла, що кабель приварився до роз'єму смартфона. Але причина тут не в надмірній потужності зарядного пристрою. Сучасні смартфони оснащені контролером, який відповідає за процес зарядки. Він сам визначає оптимальні параметри, не допускаючи перегріву або пошкодження телефону. У випадку з «яблучним» гаджетом вбудований захист зреагував вчасно — зарядка припинилася, не давши можливості пошкодити акумулятор. І це цілком пояснює вартість iPhone 15 Pro Max — пристрій не просто має просунуті характеристики, його електроніка продумана до дрібниць. Але смартфон не всесильний і не може захиститися від неякісних аксесуарів.

Чи може iPhone загорітися на зарядці

Використання неякісних аксесуарів загрожує різними неприємностями на кшталт коротких замикань, різких стрибків напруги та навіть загоряння. При цьому горіти можуть саме зарядний пристрій або дріт, а iPhone захищений завдяки вбудованим механізмам безпеки. Якісні блоки живлення та кабелі мають цілу низку захистів:

  1. від підвищеної напруги;
  2. від перевантаження за струмом;
  3. від перегріву;
  4. від короткого замикання.

Це унеможливлює будь-які позаштатні ситуації в процесі заряджання телефону. Навіть якщо зарядка несподівано запалиться, iPhone буде в безпеці.

Чим правильно заряджати iPhone

Щоб бути впевненим у безпеці заряджання iPhone, краще вибирати перевірені бренди аксесуарів, наприклад: Anker і Baseus. Моделі цих та інших перевірених компаній надійні та мають усі необхідні сертифікати. Що і гарантує повну безпеку iPhone на зарядці.

І не забуваємо про USB Power Delivery

Ще один важливий момент — це підтримка технології USB Power Delivery у зарядного пристрою. Вона дає змогу реалізувати швидке заряджання завдяки гнучкому налаштуванню напруги та сили струму залежно від можливостей смартфона. Шляхом цього досягається максимально ефективний і в той самий час безпечний процес зарядки конкретної моделі. Профілі живлення не допускають перевищення допустимих значень напруги та сили струму, а iPhone зі свого боку подбає про безпеку процесу. Тож можете сміливо підбирати будь-які зарядки з підтримкою USB PD, і вам не доведеться ризикувати смартфоном.



На початок