Які запчастини до бензокоси частіше потребують заміни

Які запчастини до бензокоси частіше потребують заміни

Від початку весни і до пізньої осені не припиняються роботи на подвір'ї, в саду та на полі. Сучасна техніка полегшує більшість процесів, так мотокоси стали незамінними помічниками в господарстві — мобільні, автономні та дають змогу виконувати швидко і якісно той обсяг робіт, на який знадобилося б у кілька разів більше часу зі звичайною косою. Але щоб техніка працювала справно протягом тривалого часу, потрібно своєчасно проводити обслуговування і міняти зношені запчастини на мотокосарку. Крім основних деталей, є ще витратні матеріали, які відіграють важливу роль у роботі техніки і якості покосу.

Запчастини до бензокоси — що потребує особливої уваги?

Розрізняють побутові та професійні тримери, що відрізняються потужністю і сферою застосування. Головною запорукою тривалого терміну служби будь-якої мотокоси є дотримання рекомендацій виробника, без перевантаження техніки, інакше це загрожує порушенням роботи агрегату.

Більшість поломок на бензокосі можна усунути самостійно, наприклад, якщо двигун час від часу починає глухнути — почати потрібно з очищення повітряного фільтра і перевірки свічок запалювання. Якщо неполадка в самому моторі — його варто замінити на новий. Також проблеми можуть виникати з такими деталями:

  • штанга – з часом вібрація від двигуна може призвести до послаблення кріплень штанги; 
  • редуктор – у період експлуатації шестерні редуктора зношуються, що призводить до появи шуму і втрати потужності;
  • ліска для бензокоси – швидко зношується при покосі твердих рослин;
  • поршнева група – виробляє свій ресурс, що призводить до зниження потужності та компресії;
  • котушка запалювання – може вийти з ладу через перегрів або коротке замикання.

Якщо виявити справжню поломку не вдається одразу, доводиться перевіряти і тестувати кілька варіантів. У крайньому разі можна звернутися до фахівців по допомогу. А всі вищевказані запчастини до бензокоси є на сайті https://motoblok-tata.com.ua, в каталозі товарів також розміщені кріплення ручок, захисні кожухи, котушки запалювання і багато іншого для різних моделей техніки. Завдяки прямій співпраці з виробниками, в інтернет-магазині представлені оригінальні деталі за доступними цінами, а доставка діє по території України.

Ліска на бензокосу — основний витратний матеріал

Ліска на бензокосу — основний витратний матеріал

Як найефективніший і найекономічніший ріжучий матеріал, ліска користується найбільшою популярністю серед споживачів. Відрізняється насамперед перетином, який безпосередньо впливає на сферу застосування виробу. За формою ліска для бензокоси буває:

  • круглої — найпопулярніша, зносостійка і застосовується для покосу молодої та старої трави; 
  • квадрат-плетінка — цей варіант струни трохи дорожчий за попередній, оскільки використовується на складних ділянках для бур'янів і невеликих кущів; 
  • і п'ятикутна зірка — може застосовуватися для покосу і чагарників, і молодих рослин, до того ж завдяки особливій формі ліски, трава на зрізі не сохне, що робить газон естетичним і свіжим.

Струна відрізняється і товщиною — найбільш ходова це 2,4-3 мм, купити її можна невеликої довжини (пакуванням по 15 м) або бухтою (205, 270 і 338 м), залежно від необхідності.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).



На початок