Як обрати ідеальний корм для собак:що варто знати перед покупкою

Як обрати ідеальний корм для собак:що варто знати перед покупкою

Кожен власник хоче для свого улюбленця усе найкраще. Тому, господар займається підбором здорового харчування, яке задовольнить потреби його собаки. Серед різноманіття кормів можна легко заплутатися, але зробити правильний вибір можливо, знаючи основні критерії покупки. В першу чергу, важливо звертати увагу на характеристики своєї собаки та поступово змінювати харчування в разі необхідності. Наприклад, через зміну віку. 

У цій статті офіційний інтернет-магазин Club 4 Paws розповість, як обрати ідеальний корм для вашого улюбленця.

Як визначити який корм потрібен вашій собаці?

Собака потребує у своєму щоденному раціоні певну кількість поживних речовин. Але це неможливо проконтролювати при використанні звичайної їжі. Виробники кормів завжди уточнюють склад, калорійність та поживну цінність, що дуже зручно. 

Собаче сприйняття їжі відрізняється від людського, оскільки головним фактором привабливості є приємний запах, який легко запам'ятовується мозком тварини. Смакові характеристики стоять на другому плані, бо концентрація смакових рецепторів на язиці собаки вдвічі менша, ніж у людини. Собаки абсолютно байдужі до зовнішнього вигляду та кольору їжі. 

Який корм потрібен залежно від розміру порід?

Незалежно від породи, собакам потрібне збалансоване харчування для підтримки стійкого імунітету, здорового зростання, сили та енергії. Корм для собак різних розмірів порід відрізняється за складом та харчовою цінністю залежно від потреб конкретних тварин. Найменшим породам собак, таким як чихуахуа або мопс, часто потрібен спеціальний корм, збагачений білком та енергетичними добавками, що допомагають забезпечити їм енергію та підтримувати їх невеликі розміри. 

Великі породи, такі як німецькі вівчарки або сенбернари, можуть потребувати корм з меншим вмістом білка, але з більш високим вмістом вуглеводів та жирів, які сприяють здоров'ю суглобів та допомагають підтримувати їхню масу.

Корм для середніх порід багатий на білки, тому в склад часто входять яйця та курка. Такі породи собак зазвичай активні, тому чим більше ваша тварина рухається, тим більше калорій потребує.

Обираємо корм за складом

Зазвичай, чим вищий клас корму, тим кращі інгредієнти він має у своєму складі. Щоб оцінити харчування, слід прочитати етикетку, де міститься вся інформація про продукт. Деякі собаки мають схильність до певних захворювань. В такому випадку, найкращим варіантом буде звернути увагу на корми, які не містять глютену та мають низьку калорійність. 

Існують компоненти, які вважаються небезпечними, тому їх варто запам’ятати та уникати. До них відносяться штучні добавки, бутельований гідроксианізол, цукор, глутамат натрію, сіль. Ці інгредієнти можна замінити корисними. Наприклад, альтернативою ВНА (бутельованого гідроксианізола) вважається екстракт розмарину. Замість цукру підійде морква або солодка картопля, а місце штучних барвників можуть сміливо зайняти буряк та куркума, які вважаються натуральними барвниками. 

Корм, який надасть собаці сил, складається зі злаків, оскільки вони містять вітаміни та мінерали. Також, важливим є високоякісне м’ясо. Краще обирати харчування, яке містить м'ясо курки, яловичини чи індички. У Клубі 4 Лапи є вітамінний комплекс у складі (D3, E, B1, B5), який покращує стан імунної системи. Рослинні протеїни виступають корисними елементами у складі і відносяться до додаткового джерела енергії.

Висновок

Кожна особливість собаки може впливати на періодичність годування, вибір інгредієнтів та раціону в загальному. Варто пам’ятати, що кожна тварина унікальна, тому потребує особливої турботи не лише за харчуванням, а й способом життя. Враховуючи всі фактори, господар зможе забезпечити улюбленцю комфорт та уникнути можливих захворювань, які виникають через погане харчування. 

Клуб 4 Лапи пропонує корми на різний смак, завдяки широкому асортименту. Господарі можуть бути впевнені, що харчування їх собак на якісному рівні, адже цей виробник використовує лише високоякісні інгредієнти, які позитивно впливають на стан собаки. Оберіть оптимальну лінійку із запропонованих і дозвольте своєму домашньому улюбленцю насолоджуватись відмінним смаком та запахом. 



На початок