Як вибрати велосипед в інтернет-магазині та чи варто це робити

Як вибрати велосипед в інтернет-магазині та чи варто це робити

Купівлею в інтернет-магазині будь-яких речей сьогодні нікого не здивувати. Те саме стосується й велосипедів. Це справді чудова ідея, до того ж існують спеціалізовані веломагазини з гарним асортиментом та професійними консультантами, до яких завжди можна звернутися. Але все ж таки, коли справа стосується транспорту, хочеться вибрати самостійно, спираючись на цілком об'єктивні критерії та параметри. Як це зробити, ми розповімо далі.

Де купувати та що враховувати при виборі

Отже, спочатку потрібно визначитися, де купувати велосипед. Найкращим рішенням стане спеціалізований інтернет-магазин, і ось чому:

  • великий вибір різних моделей і конфігурацій, до того ж, як правило, тут продаються аксесуари, різноманітний апгрейд і запасні частини;
  • кваліфіковані консультанти. Якщо самостійно буде складно впоратися з вибором або просто захочете уточнити деякі моменти, то продавець завжди готовий прийти на допомогу;
  • зручні параметри пошуку, які допоможуть зробити підбір за конкретними характеристиками, а не просто відфільтрувати за брендом та/або ціною;
  • регулярні акції Це справді так, адже спеціалізовані магазини, як правило, співпрацюють із виробниками безпосередньо, тому можуть надати відчутну знижку.

Крім того, у веломагазині представлений оригінальний транспорт, торгувати підробками немає сенсу, адже це вплине на імідж, а отже, і на ставлення клієнтів, відгуки, репутацію. 

Критерії вибору велосипеда

Насамперед визначтеся, для яких саме цілей вам потрібен транспорт – для неквапних прогулянок містом, парком або подолання перешкод по перетнутій місцевості. Велосипеди для різних завдань відрізняються не лише зовні та дизайном, а й конструктивно.

Рама

Насамперед дивіться саме на неї, адже це основа транспорту. Важливо знати, з якого матеріалу вона зроблена. Наприклад, сталь доволі важка, але надійна. Важливо, що вона ремонтується. Однак є один неприємний момент – сталь легко піддається впливу корозії, тому за її станом потрібно особливо уважно стежити. Алюмінієва рама (якщо точніше, то зі сплаву цього металу) не схильна до появи іржі, вона легка. Однак врахуйте, що звичайні моделі можуть одночасно просто розламатися навпіл. Тому, вибираючи алюмінієву раму, уточнюйте, чи є додаткові елементи зміцнення. Хоча все ж таки саме такі моделі вважаються найкращими для аматорського катання – підійдуть як для шосе, так і для ґрунту.

Сідло

Це наступний момент, що заслуговує на пильну увагу, адже від сідла залежить комфорт їзди. Вибирати потрібно з урахуванням призначення байка. Так, якщо вирішили купувати дорожній, то сідло має бути доволі широким, з м'якою оббивкою. Це забезпечить комфорт навіть при їзді по не дуже гарному дорожньому покриттю. Для шосейного велосипеда важлива мінімізація ваги транспорту, тому тут сідло буде з тонкого пластику та доволі вузьке. На трекових моделях інколи встановлюють вуглепластикові вироби. Крім типу сідла, важливо звертати увагу на наявність опції швидкого регулювання без використання інструментів.

Ободи

Їхній вибір насправді важливий, але йому не завжди приділяють достатньо уваги. Так, підбирати потрібний варіант необхідно, враховуючи специфіку експлуатації. Для стандартних умов достатньо серійних моделей. Якщо надаєте перевагу бездоріжжю або швидкісним спускам, гірській місцевості, то варто придивитися до посилених. Особливо популярні ободи з подвійними стінками, хоча існують і з потрійними. Більшість виробів виготовляють з алюмінієвого сплаву, професійні моделі найчастіше карбонові.

дівчина велосипед пальма

Гальмівна система

Приділяйте цьому питанню особливо пильну увагу, адже від цього залежить ваша безпека. Існують гальма:

  • ободові;
  • дискові механічні;
  • дискові гідравлічні.

Найнадійнішими сьогодні вважаються дискові, хоча вони дорожчі за обох. Звичайно, вибір того чи іншого варіанта більшою мірою залежить від стилю катання.

Підвіска та трансмісія

Моделі з передньою амортизаційною вилкою та задніми амортизаторами сьогодні дуже активно експлуатуються, хоча спочатку замислювалися для перегонів. Якісна підвіска справляється з гасінням навіть дуже складного рельєфу, зберігаючи стабільність мотоцикла. Що стосується трансмісії, то цей вузол передає механічну роботу людських ніг задньому колесу. Найважливіші компоненти – передній та задній перемикачі. Варто вибирати ці елементи від відомих брендів, які позитивно себе зарекомендували.



На початок