Фінансова грамотність для дітей: які курси варто відвідати

Фінансова грамотність для дітей: які курси варто відвідати

Чи вмієте ви розпоряджатися грошима? А знаєте, як заощаджувати та інвестувати? Якщо є певні сумніви, краще розв'язати це питання раз і назавжди! Фінансову грамотність треба розвивати з дитинства, щоб школярі впевнено крокували в доросле життя. Розповідаємо, які курси фінансової грамотності в цьому допоможуть.

Фінансова грамотність для найменших

  • Курс «Цікава фінансова грамотність» на YouTube у форматі яскравих анімацій розрахований на дітей молодшого шкільного віку. Головний герой Максимко та його друзі вчаться поводитися з грошима та пояснюють маленьким глядачам, як користуватися банківською карткою, що потрібно, щоб купувати в інтернеті, та чому краще збирати гроші, ніж витрачати все одразу. 
  • «Амаматика» від SMARTUM. Це комплексна програма навчання, яка на додаток до фінансової грамотності направлена також на вивчення математики, основ програмування, розвиток логіки. Діти дізнаються історію виникнення грошей, навчаться робити грамотні покупки, ознайомляться з фінансовою безпекою. 

Зверніть увагу: ці курси фінансової грамотності розповідають просто про складні речі, але будуть актуальні для дітей від 6 до 12 років. Старшокласникам радимо звернути увагу на ґрунтовніші навчальні програми.

Курси фінансової грамотності для старших школярів

Уроки фінансової грамотності в більшості шкіл відсутні. У деяких приватних навчальних закладах їх додають до програми в якості факультативів. Батькам і школярам необхідно самостійно подбати про якісну фінансову освіту. Пропонуємо ознайомитися з курсами, які мають особливий попит.

  • «Головне про важливе!» від Optima Academy. Крім власне фінансової грамотності курс вчить перетворювати будь-яку проблему на можливість, пояснює правила ефективної комунікації, надає поради щодо вибору майбутньої професії, сприяє розвитку лідерських рис. Заняття проходять в інтерактивній формі, теорія вдало доповнена унікальними лайфхаками та реальними кейсами від провідного коуча-практика.
  • Курс «Я — перший в списку Forbes!» від міжнародного центру розвитку підлітків KIDBI. Цей курс фінансової грамотності розглядає різні теми: від фінансових звичок і особистого рахунку в банку до криптовалюти й розробки власного фінансового проєкту. 
  • «Фінансова грамотність» від Impactorium. Це стислий курс із 8 лекцій та тестів. Учасникам пропонується запис відеоуроків, зворотний зв'язок з викладачами відсутній. Цей курс фінансової грамотності для школярів розповідає, як планувати доходи та витрати, що впливає на сімейний бюджет, із чого розпочати власну справу.

Подбайте про фінансову грамотність сьогодні!

Кожна дитина може отримати основні знання для фінансової незалежності та навчитися мудро керувати грошима! Для навчання навіть не потрібно відвідувати заклади освіти. Все, що знадобиться — це улюблений гаджет з доступом до інтернету. Пройдіть курси фінансової грамотності, можливо, це стане першим кроком до вашого власного мільйона в майбутньому.



На початок