Окрім росіян в селах Бердянщини фіксують найманців з Куби, - Станіслав Захаревич

Бердянськ 24
02.07.2024 · 12:05 · переглядів - 2187

Очільник Софіївської сільської військової адміністрації розповів, що окупанти для заселення обирають кращі будинки

Окрім росіян в селах Бердянщини фіксують найманців з Куби, - Станіслав Захаревич
Станіслав Захаревич. Джерело: Суспільне Запоріжжя

Сім'ї російських військових почали заселяти Бердянський район ще взимку 2022 року. Про це начальник Софіївської СВА Станіслав Захаревич розповів в інтерв'ю «Новинам Приазов'я».

Він зазначив, що вже в перші дні повномасштабного вторгнення окупанти приїздили разом з родинами. Влітку 2022 року кількість їхніх родичів помітно зросла. За словами Захаревича, наразі заселення триває.

«З січня 2024 року, крім кадирівців, дагестанців, бурятів та чувашів, у кількох селах були зафіксовані найманці, переважно з Куби, які навіть не володіють російською мовою, а спілкуються через гугл-перекладач. Тепер же на території громади з'являється все більше членів родин російських військових. Один з перших заїздів був торік у село Юр'ївка, куди прибули дагестанці», – розповів Захаревич.

За його словами, військові рф так само заселяють сусідні села Софіївку та Єлизаветівку. Окупанти здійснюють побудинкові обходи, обираючи «найкращі оселі» для росіян. Захаревич також розповів, що окупаційна влада наказала виїхати з будинків жителям, які не є власниками.

«У низці сіл вони заявляють: «Ми приїхали сюди назавжди». Була ситуація, коли власники виїхали, а в будинку жив їхній родич. Прийшли окупанти й попередили: «У вас є два дні на те, щоб залишити будинок. Сюди заселятимуться представники з росії й ми обираємо для них найкращі будинки», – повідомив посадовець.

Він розповів, які саме спеціалісти приїздять з росії на окуповані території та заселяються до будинків українців.

«Є ті, які говорять, що вони будівельники. Але, за моєю інформацією, це військові інженери, які риють укріплення. Щодо вчителів та медиків, то вже рік анонсують їхній приїзд», – розказує очільник СВА.

Захаревич підтвердив, що кадри з російської глибинки є також у Бердянську та Приморську. Головні аргументи для переселення на ТОТ: зарплатня вища, ніж у рф, і безоплатне житло.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 5 липень, п'ятниця 2024
вчора, 4 липень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок