З чим та як п'ють шампанське Фраголіно: найкращі гастрономічні пари до ігристого

З чим та як п'ють шампанське Фраголіно: найкращі гастрономічні пари до ігристого

Ігристе вино (шампанське) Fragolino з'явилося на полицях українських магазинів відносно нещодавно, але швидко стало популярним, особливо серед жінок. Головна причина — це його приємний полунично-суничний смак. Сьогодні будь-хто може купити Фраголіно для різних урочистих заходів: весіль, днів народження, різдвяних свят. Цей легкий напій піднімає настрій, чудово поєднується з будь-якими десертами та фруктами, доповнюючи їхній смак. Завдяки цьому Фраголіно можна подавати як аперитив.

Якщо ваше свято у розпалі, а шампанське вже закінчилося, не хвилюйтеся. З сервісом швидкої доставки Турбо ви отримаєте все, що вам потрібно для приймання гостей, ситного сніданку, обіду чи вечері. Онлайн-супермаркет Турбо має власні даркстори в Києві, що дозволяє доставляти замовлення дуже швидко — від 15 хвилин. Крім того, клієнти Turbo завжди можуть розраховувати на свіжі продукти, які доставляються в термосумках, доступні ціни та широкий асортимент товарів в каталозі. Оформити замовлення можна на сайті Turbo.ua або в фірмовому мобільному застосунку, який можна завантажити в Google Play або App Store. Також варто згадати унікальну бонусну систему TurboCoin, в рамках якої ви можете займатися онлайн шопінгом, накопичувати бали, а потім обмінювати їх на товари з каталогу. Замовлення на суму від 400 грн доставляються безкоштовно.

З якими продуктами найкраще поєднується шампанське Фраголіно?

Шампанське Фраголіно — це універсальний напій, який легко поєднується практично з будь-якою їжею. Класичні поєднання включають устриці, сир і полуницю, але ви можете не обмежувати себе умовностями, і зробити вибір на користь продуктів зі складним смаком.

Шампанське Фраголіно ідеально поєднується з нежирною рибою, в'яленим м'ясом та бутербродами з ікрою. Для любителів фруктів чудово підійдуть свіжі ананаси, персики та зелені груші. Сир краще вибирати ароматний, наприклад, пармезан або чеддер.

Горіхи — це ще один гідний кандидат у виборі гастрономічної пари до шампанського Фраголіно. Швидким та красивим рішенням може стати канапе з виноградом, шматочком улюбленого сиру та половинкою волоського горіха. Торти та тістечка з помірним вмістом цукру також стануть гарною парою до ігристого вина Фраголіно.

Підібрати вдалу гастрономічну пару до Фраголіно досить просто, якщо спиратися на основні правила поєднання ігристого вина та їжі:

  • Смак страви не повинен бути сильнішим, ніж у вина.
  • Десерт не повинен бути солодшим за шампанське.
  • Білі вина не рекомендують подавати до щільних, жирних закусок.
  • Аромат соусу не повинен перебивати смак вина.

Універсальними закусками стануть легкі брускети із зеленню, салати зі свіжих овочів заправлені олією та легкі канапе. Чудовим вибором для такого напою стане японська кухня, наприклад, суші з копченим лососем.

Як правильно пити ігристе вино Фраголіно?

Для того, щоб максимально розкрити смак ігристого вина Фраголіно, важливо правильно його пити. Ось кілька порад від професійних сомельє:

  • Шампанське п'ють невеликими ковтками. Важливо відчути його смак, повільно насолоджуючись кожним ковтком.
  • Келих необхідно тримати в лівій руці за ніжку. Ні в якому разі не за сам келих. Так напій швидко нагріється та втратить свій унікальний та привабливий смак.
  • Поставити келих на стіл після того, як зробив ковток, а потім знову підняти вважається поганим тоном. Не можна ставити келих, доки не доп'єш весь напій.

Шампанське Фраголіно подають охолодженим — при температурі 5-10° С. Традиційно — у келихах-флейтах. Ця форма краще підходить для ігристого вина, ніж широка чаша — вона дозволяє довше зберегти бульбашки та фруктовий аромат вина.



На початок