Бюджет проїдання. Районна рада виділила 1,1 млн гривень на премії і надбавки

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.02.2022 · 16:29 · переглядів - 5689

На позачерговій сесії Бердянської районної ради внесено зміни і доповнення до бюджету району на 2022 рік


Станом на сьогодні в апараті районної ради працює 6 фахівців. На утримання райрад в Україні з державного бюджету виділено субвенцію в розмірі понад 1,2 млн гривень на заробітні платні апаратів відповідних рад з рекомендованою штатною чисельність 8 осіб. Ці кошти покривають "захищені статті" формування зарплати.

В ході засідання позачергової сесії БРР голова Бердянської районної державної адміністрації Олексій Бакай зауважив, що в перерахунку на середньомісячний показник заробітної плати, держава забезпечила фахівців районних рад зарплатою на рівні 12 тис гривень.

Представники депутатської більшості з іншого боку зазначали, що передбачений рівень фінансування райрад недостатній і не передбачає інші складові нарахувань заробітної плати, визначених рішенням сесії районної ради. Навантаження на працівників апарату колосальні, тому необхідно виділити додаткові кошти.

За інформацією Олексія Бакая, в разі додаткового виділення 1,1 млн гривень розмір середньої зарплати на місяць на одного фахівця становитиме майже 19 тис гривень. В умовах тотального скорочення повноваження районних рад, відмови від фінансування соціальних програм за рахунок бюджету району, такі зміни, щонайменше, викликають подив.

В підсумку депутати більшістю голосів підтримали рішення про виділення з районного бюджету 1,1 млн гривень на надбавки та стимулювання апарату районної ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок