Суддя з Бердянська Лариса Богомолова затримана українськими спецпризначенцями за статтею про державну зраду

По матеріалам СБУ
27.04.2023 · 17:10 · переглядів - 2962

СБУ викрила голову Полтавського райсуду, яка працювала на фсб і «зливала» дані про захисників Маріуполя

Суддя з Бердянська Лариса Богомолова затримана українськими спецпризначенцями за статтею про державну зраду

Згідно з повідомленням Служби безпеки, в Україні викрили російську агентку, яка є очільницею Полтавського районного суду. Вона була завербована ФСБ для здійснення розвідувально-підривної діяльності проти України. Згідно з даними, жінка згодилась на співпрацю з російською спецслужбою під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Після захоплення Бердянська жінка залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області, де вона зустріла представника ФСБ і почала співпрацювати з ним.

Жінка передала інформацію про переміщення трьох бійців спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша, за її наводкою окупанти намагалися виявити місцезнаходження українських військових. Крім того, вона закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними, здавала людей до російських каральних органів.

Жінка пізніше виїхала на підконтрольну Україні територію, де влаштувалась до Полтавського районного суду. Співробітники СБУ викрили зловмисницю і задокументували її злочинні дії.

Наразі питання відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу ˗ тримання під вартою вирішуються на підставі зібраних доказів. Слідчі дії продовжуються для встановлення всіх обставин злочину. Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок