Завершено розслідування справи колаборанта з ЖКХ Володимира Шеляга

По матеріалам Локатор-Медіа
10.05.2023 · 12:18 · переглядів - 2129

Працівники Служби безпеки України завершили досудове розслідування відносно Володимира Шеляга, який підозрюється у співпраці з російськими окупантами

Завершено розслідування справи колаборанта з ЖКХ Володимира Шеляга

Встановлено, що у липні 2022 року він прийняв добровільно пропозицію від окупаційної адміністрації та зайняв посаду «начальник отдела ЖКХ» у незаконному органі влади «ВГА Бердянска и Бердянского района». На час окупації міста Шеляг займав посаду начальника відділу благоустрою та утримання міста управління житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міськради. Перейшовши на бік ворога, він організовує роботу псевдовідділу, керує підлеглим персоналом, підшукує нові кадри та вживає заходи щодо організації проведення ремонтно-відновлюваних робіт доріг на Бердянщині. Вказані факти підтверджуються показами трьох свідків.

Правоохоронці викликають колаборанта до Запоріжжя для особистого ознайомлення протягом 14-16 травня поточного року з матеріалами провадження та отримання обвинувального акту. У разі, якщо він не з’явиться, справу буде передано до суду, який розгляне її заочно. Шеляг може отримати тюремний строк терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

4 травня Жовтневий районний суд Запоріжжя обрав Шелягу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в державній в ДУ «Запорізький слідчий ізолятор» без визначення розміру застави.

Колаборант оголошений у розшук, оскільки переховується на тимчасово окупованій території і продовжує свою злочинну діяльність проти народу України.

документ



Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок