Збори водіїв в парку Шмідта, плити на середній горі, лимани з видом на нічний Бердянськ… «Місця сили» наших підписників

Бердянськ 24
07.10.2023 · 09:57 · переглядів - 3217

Очевидні та оригінальні локації, які викликають потужні емоції в бердянців. Особливо в тих, хто зараз у вимушеній еміграції.


Ми відправили питання своїм знайомим підписникам як з ТОТ, так і з неокупованих міст, щоб вони поділилися власними «місцями сили». Звісно, є море, заходи сонця, але багато і дуже неочікуваних відповідей.

Я завжди вважав Бердянськ рідним, хоча останніми роками і дещо хворобливим містом. Так от: повертаючись з подорожей і відряджень не відчував себе вдома, аж поки не починав спускатися зі схилу біля «Вічного вогню». Я на автівці на цих плитах скакав, мов джейран. І одночасно приходило розуміння: ось я і вдома.

Тепер думаю: коли повертатимуся після війни – ці плити виб’ють з мене всі сльози. Я впевнений.

 

Ранкова риболовля на дамбі за третім пляжем. Це ціла релігія. Йдеш ще по-темному і сподіваєшся, що хвилі не буде. Прийшов, розкинув «резинки» та сіпалки, усівся і чекаєш, коли ззаду почне виглядати сонце.

Чесно, зараз все не те. Більшості знайомих немає. Але рибалка на дамбі трохи допомагає не зійти з розуму в цьому оточенні. Йду туди навіть якщо розумію, що нічого не піймаю. І все одно на ті хвилі.

ранкова рибалка

 

Моє особливе місце – котлован під стадіоном «Енергія», біля лікарні-«семиповерхівки». Там все дитинство пройшло. Такий був тренер з футболу – Олександр Бушин. Він нас там так ганяв. Дуже крутий мужик був.

Там же костри розводили, картоплю пекли, з собаками бігали, а взимку – на санках згори вниз.

Такі потужні флешбеки були кожного разу, коли там проходив. Ви собі не уявляєте.

котлован під стадіоном «Енергія»

 

Найкрутіше місце в Бердянську – вечірні лимани з видом на Бердянськ у вогнях. Було відчуття якоюсь неконтрольованої потужної природної сили.

Романтика аж перла. Особливо, якщо ти не сам, а з якоюсь крихіткою, то романтика вдвічі, а то й втричі приємніша. Ну розумієте про що я…

закат

 

Та останні пару років кожного вечора їхали з дівчиною в парк Шмідта. Все місто знало, що там водії двіжують. Парковка біля «Злагоди», «Санта-Марії», «Lavazza» - повний SOLD OUT, всі місця розібрані.

Машини: від «копійки» до «бех» і «мерсів». Але всі були рівні. Кава, сігарєтки, розмови, регіт до ранку. Крута атмосфера, що й казати. Так не вистачає цього зараз.

 

Найкрутіше місце – оглядовий майданчик біля «Сьомого неба». Ближче до «Твого саду». Якби його ще наші діячі з мерії оригінально обіграли…

Але, в будь-якому випадку: сів в машині, взяв каву і дивишся на захід сонця. Ну чистий, нерафінований кайф.

АЗМОЛ Бердянськ, смотрова біля твого саду

 

Ну якщо із очевидного, то це, звісно, море. Перше, з чим асоціюється теплий Бердянськ. Улюблений пляж на Макортах, за державним заказником. Пройтися треба, але воно того вартує.

Якщо із неоднозначного… Знаєте, в Україні були просто топові аеропорти та заправки. От просто люксовий рівень.

Звичайно, бердянський аеропорт виносимо за дужки, а от АЗС. Якщо хтось скаже, що не скучає за кавою та хот-догом на WOG-овській заправці саме в Бердянську – я не повірю. Ця людина – просто брехло.

WOG в Бердянську

 

Ну я з АКЗ. У мене однозначний вибір – Мерлікова балка. Все дитинство там пройшло.

Зараз це місце набуло особливого значення. Всі ж знають про пам’ятник страченим євреям? Тепер це як нагадування, що фашисти завжди повертаються на місце злочину. Тоді німецькі, зараз російські.

Як приїду додому – одразу ж піду в балку. Трохи погуляю, знайду там палку і потім в гості до деяких персонажів. Звісно, якщо вони до того ще не втечуть.

мерлікова балка бердянськ

 

Провалюйтесь в коментарі у наших соцмережах і розповідайте про свої персональні «місця сили».

 

місце сили brd24

місце сили Brd24




Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок