Штаби в Запоріжжі, Дніпрі та Києві. Як видають гуманітарну допомогу для ВПО з інших міст Запорізької області?

Бердянськ 24
08.03.2024 · 12:07 · переглядів - 2567

Цього тижня "Бердянськ 24" опублікував звернення підписниці нашого медіа до очільниці Бердянської МВА Вікторії Галіціної з приводу неможливості отримання "гуманітарки" деінде крім Запоріжжя. Також редакція оприлюднила відповідь пані Галіціної

Штаби в Запоріжжі, Дніпрі та Києві. Як видають гуманітарну допомогу для ВПО з інших міст Запорізької області?

З повною версією звернення та реакції очільниці міста можете ознайомитись за посиланням.

Але питання залишилося відкритим, і наші журналісти вирішили дізнатися: на яких умовах видають гуманітарну допомогу ВПО з інших окупованих громад Запорізької області.

Вікторія Галіцина наголосила, що порівняння з Маріуполем чи Мелітополем недоречно. Тож ми поспілкувалися з представниками влади кількох міст.

 

ЕНЕРГОДАР

Мер тимчасово окупованого Енергодара Дмитро Орлов повідомив "Бердянськ 24", що гуманітарні штаби діють у Запоріжжі, Дніпрі та Києві, де переселенці з громади можуть щомісяця отримати гуманітарну допомогу. Крім того, ВПО, які живуть в інших містах України, мають таку можливість раз на рік.

Набори продуктів і гігієни для енергодарців закуповують за кошти міського бюджету.

 

ТОКМАК

Як нам повідомив начальник Токмацької МВА Олександр Чуб, штаби та хаби гуманітарної допомоги для впо з громади діють в Запоріжжі, Дніпрі та Києві.

"Інколи є деякі громадські організації, спонсори, які дають нам (допомогу - ред.) під категорії. Але раз на місяць ми стараємося (видати - ред.) всім ВПО. Ми даємо один пакунок чи одну коробку, чи одну одиницю на родину", - розповів очільник МВА.

Також він додав, що в Запоріжжі допомога видається раз на місяць, а в інших містах трохи рідше через логістику. За запитом, ВПО з Токмацької громади в інших містах можуть отримати гуманітарну допомогу поштою.

Її переважна більшість закуповується за кошти донорів.

 

МЕЛІТОПОЛЬ

Щодо гуманітарної підтримки переселенців з Мелітополя та району ми звернулися до депутата Запорізької облради, мелітопольця Павла Тімофєєва. За його словами, відкритий простір "Саме тут" діє в Запоріжжі, Дніпрі, Києві та Львові. Можливості отримати допомогу в інших містах, зокрема поштою, немає.

За словами підписників "Бердянськ 24", отримати гуманітарну допомогу в запорізькому штабі "Саме тут" могли не лише мелітопольці, а й бердянці.

"Ми були, м'яко кажучи, здивовані. Не знаю як зараз, але в 2022 році Мелітополь допомагав і своїм, і бердянцям! Нам пощастило отримати їх гуманітарку в Запоріжжі, коли виїхали з окупації. Ми на родину отримали пару коробок продуктів і засобів гігієни доволі високої якості. Лише вершкового масла два здоровенні шматки", - згадав переселенець з Бердянська.

Вся допомога переселенцям Мелітопольського району надається виключно міжнародними донорами.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 7 травень, вівторок 2024
вчора, 6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок