24 червня – річниця вбивства бердянців Микити Ханганова та Тіграна Оганнісяна

Бердянськ 24
24.06.2024 · 11:50 · переглядів - 994

Минулого літа росіяни буквально стратили двох підлітків в колишньому «будинку побуту» в центрі міста. «Бердянськ 24» нагадує про злочин, який забрав два молодих життя

24 червня – річниця вбивства бердянців Микити Ханганова та Тіграна Оганнісяна
Близькі впевнені, що хлопців здав окупантам їх колишній наставник по військово-патріотичному гуртку "Юний друг прикордонника" Олег Дряньов. Колаж: Бердянськ 24

Рік тому окупанти застрелили підлітків, заявивши, що хлопці першими відкрили вогонь. Тіграну та Микиті було по 16 років.

Перед смертю Тігран встиг опублікувати відео. Його останніми словами було гасло «Слава Україні».

Раніше окупаційна поліція звинуватила хлопців у диверсії на залізниці. Тіграна, Микиту та їхніх рідних затримували та неодноразово допитували. За тиждень до вбивства, слідчий комітет російської федерації висунув хлопцям обвинувальний акт, справу мали скерувати до окупаційного суду Запорізької області.

«Ці хлопці були вбиті рашистами за свій патріотизм, але до останнього подиху залишалися відданими Україні. Їхня загибель - це болючий удар для всіх нас, та водночас і приклад незламності духу та любові до Батьківщини. Микита і Тигран назавжди залишаться в нашій пам'яті як герої, що не скорилися окупантам. Своєю чергою, ми маємо зробити все можливе, щоб їхня жертва не була марною. Микита Ханганов та Тігран Оганнісян житимуть у наших спогадах вічно. Герої не вмирають!», - зазначила на своїй сторінці в соцмережах голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Рідні так і не змогли поховати хлопців. Вже була призначена дата і час прощання, але в останній момент окупанти відмовилися віддавати тіла. Про це в грудні 2023 року в інтерв’ю Новинам Приазов’я розповів адвокат родини Оганнісянів Андрій Яковлєв.

Раніше «Бердянськ 24» повідомляв, що в Запоріжжі перейменували вулицю іменем бердянців Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова.




Останні новини Бердянська
28 червень, п'ятниця 2024
27 червень, четвер 2024
26 червень, середа 2024
25 червень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок