На півдні ЗСУ збили відразу три російські бомбардувальники Су-34

По матеріалам ЛІГА.Новини
22.12.2023 · 13:12 · переглядів - 2206

Опівдні 22 грудня на південному напрямку Сили оборони збили три російські бомбардувальники Су-34

На півдні ЗСУ збили відразу три російські бомбардувальники Су-34
Винищувач-бомбардувальник Су-34 (Фото: ресурс окупантів)

Українські сили протиповітряної оборони збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 на південному напрямку 22 грудня. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"Вночі 22 грудня 2023 року на шматку збитого "шахеда" отримали послання від окупантів: "сдохните, суки". Чудова ідея. Ось вам наша відповідь. Вечного полета "братья", – заявив генерал.

Яким саме озброєнням було збито ворожі літаки, поки що невідомо.

Точна ділянка фронту невідома, проте український Telegram-канал "Николаевский ванек", який, як вважається, пов'язаний із військовими, написав, що Су-34 нібито летіли бомбардувати плацдарм Сил оборони у Кринках на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

ДОВІДКА

Су-34 – радянський і російський багатофункціональний фронтовий надзвуковий винищувач-бомбардувальник, призначений для завдання ударів по цілям противника в оперативній і тактичній глибині з зосередженням основних зусиль на видаленні 150-600 км від лінії бойового зіткнення в умовах сильної протидії засобами протиповітря засобів радіоелектронної боротьби, а також ураження повітряних цілей вдень та вночі у простих та складних метеорологічних умовах. За своїми бойовими можливостями Су-34 належить до покоління 4++ і дозволяє здійснювати виконання основних бойових завдань без супроводу винищувачами прикриття через високі бойові якості, що дозволяють вести самостійно маневрений повітряний бій з будь-якими існуючими винищувачами противника на рівних умовах.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок