Роботодавці можуть отримати компенсацію до 100 тисяч гривень за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

По матеріалам Дзеркала тижня
23.08.2023 · 10:33 · переглядів - 463

Для цього необхідно звернутись до регіонального центру зайнятості

Роботодавці можуть отримати компенсацію до 100 тисяч гривень за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю
Фото - НБУ / Flickr

Учора, 22 серпня, Кабмін прийняв рішення, на підставі якого роботодавцям компенсуватимуть витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю у розмірі до 100,5 тис. грн, повідомили в Міністерстві економіки.

"Ми готові фінансово підтримувати роботодавців, які облаштують для осіб з інвалідністю робочі місця, щоб вони могли працювати у комфортних умовах. Сьогоднішнім рішенням уряд запроваджує програму виплат компенсації таким роботодавцям", – заявила перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Компенсація за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи сягатиме до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Компенсуватиметься облаштування робочого місця, зокрема, придбання меблів, транспортерів для підйому сходами з електроприводом, допоміжних засобів для позиціонування курсору та тактильних комп'ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур, підйомних платформ для робочих місць, допоміжних засобів для забезпечення здатності чути та бачити.

Фінансування компенсації цього року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості у паперовій чи електронній формі заяву та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання зазначених коштів.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок