СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині, яке допомагало ухилятися від призову на службу

По матеріалам NV
13.09.2023 · 16:22 · переглядів - 462

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Telegram

СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині, яке допомагало ухилятися від призову на службу
Фото: СБУ

Повідомляється, що за гроші посадовці допомагали військовозобов'язаним ухилитися від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я, продаючи «клієнтам» підроблені медичні висновки з наявністю тяжких діагнозів.

За даними СБУ, протягом доби організатори схеми могли видати понад 20 таких «довідок». Згодом їх використовували для зняття з військового обліку і подальшого виїзду за кордон.

При цьому для того, щоб «допомогти» ухилянтам з інших регіонів, посадовці виготовляли для них фальшиві документи нібито внутрішньо переміщених осіб.

Вартість таких послуг становила від 7 до 10 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виготовлення відповідних довідок.

Голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

СБУ повідомляє, що п’ятьом чоловікам, які намагались скористатися послугами зловмисників також вручили підозри за ухилення від призову на військову службу (за ст. 336 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Триває розслідування для притягнення усіх причетних до відповідальності.

Через воєнний стан усі чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними і можуть бути мобілізовані, якщо військово-лікарська комісія визнає їх придатними за станом здоров’я до служби.

Військовозобов'язані та дійсні військовослужбовці не можуть виїжджати з України під час воєнного стану, за винятком випадків, передбачених законом.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок