Уповноважена з прав людини рф визнала утримання росією двох священнослужителів УГКЦ

Бердянськ 24
28.05.2024 · 16:01 · переглядів - 1519

Ймовірно йдеться про двох бердянських священнослужителів Української Греко-Католицької церкви Івана Левицького та Богдана Гелету

Уповноважена з прав людини рф визнала утримання росією двох священнослужителів УГКЦ
Доля Івана Левицького та Богдана Гелети вже півтора роки залишається невідомою

Священнослужителів росіяни викрали 16 листопада 2022-го року. Питання про їх звільнення піднімалось на різних рівнях, до процесу долучився і Папа Римський Франциск. Українська Греко-Католицька церква, українські та міжнародні правозахисники неофіційно повідомляли, що священнослужителів з Бердянська росіяни утримують у слідчому ізоляторі на території росії, ймовірно в ростовській області.

Днями уповноважена з прав людини рф Тетяна Москалькова офіційно заявила про, начебто, готовність російської сторони здійснити обмін двох полонених священнослужителів УГКЦ на представників УПЦ московського патріархату. Заява, традиційно для російської сторони, супроводжувалась маніпуляціями та звинуваченнями на адресу України про ігнорування запитів на обмін як священників, так і 500 полонених українських військовослужбовців.

В повідомленні, навіть, наводиться цитата бранців кремля про єдине бажання священників - якнайшвидше побачитись зі своїми рідними.

Скріншот z-пабліків




Останні новини Бердянська
вчора, 3 липень, середа 2024
2 липень, вівторок 2024
1 липень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок